Mufasa. Liūtas karalius

Mufasa: The Lion King (2024)

Kino teatruose nuo
2024-12-20

FILMAS DUBLIUOTAS LIETUVIŠKAI

Našlaitis. Prašalaitis. Karalius! Liūtas, kuris amžiams pakeitė mūsų gyvenimus.

Simba, užėmęs teisėtą vietą soste kaip žvėrių valdovas, yra pasiryžęs, kad jo jauniklė dukra Kiara sektų savo senelio Mufasos pėdomis ir pristato Afrikos žvėrių valdovo liūto legendą.

Istorija pasakojama prisiminimais, kurie pristato būsimą karalių Mufasą kaip našlaitį jauniklį, pasimetusį ir vienišą, kuris atsitiktinai sutinka Taką – karališkosios kraujo linijos įpėdinį. Kartu jie ryžtasi gyvenimo kelionei, kurios metu privalės išvengti grėsmingo ir mirtino priešo.

1994 m. kino teatruose pasirodęs animacinis filmas apie liūtuko Simbos gyvenimą ir nuotykius tapo tikra sensacija ir iki šiol išlaiko lyderio pozicijas kaip visų laikų populiariausias ranka pieštas animacinis filmas. Praėjus ketvirčiui amžiaus nuo originalo pasirodymo kino teatrus pasiekė kompiuteriu sukurtas „vaidybinis“ filmo perdirbinys, pristatęs istoriją naujai žiūrovų kartai.

„Oskaro“ laureato režisieriaus Barry Jenkins kino juostą „Mufasa. Liūtas karalius“ originalo kalba įgarsina aukščiausio lygio kino žvaigždės, o muzikinį takelį pristato Lin-Manuel Miranda kartu su Elton John, Hans Zimmer, Labrinth, Beyoncé bei kt.

Režisavo: Barry Jenkins („Mėnesiena“, „Po saulės“, „Jei Bylo gatvė prabiltų“)

Originalo kalba įgarsina: Aaron Pierre, Kelvin Harrison Jr., Tiffany Boone, Kagiso Lediga, Preston Nyman, Mads Mikkelsen, Thandiwe Newton, Lennie James, Anika Noni Rose, Keith David, John Kani, Seth Rogen, Billy Eichner, Donald Glover, Blue Ivy Carter, Beyoncé Knowles-Carter

Trukmė

0h 00 min

Cenzas

-

Sukurta

Walt Disney Studios Motion Pictures

Studija

Walt Disney Studios Motion Pictures

Trukmė: 0h 00 min

Cenzas: -

Sukurta: Walt Disney Studios Motion Pictures

Studija: Walt Disney Studios Motion Pictures

Žanras

Drama

Nuotykių

Animacija

Žanras: Drama, Nuotykių, Animacija